Операція «Мігрант» в столиці: міграційники м. Києва виявили групу нелегальних мігрантів

Операція «Мігрант» в столиці: міграційники м. Києва виявили групу нелегальних мігрантів

Операція «Мігрант» в столиці: міграційники м. Києва виявили групу нелегальних мігрантів

02 квітня 2019 року в ході проведення спільних заходів співробітниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області спільно із співробітниками ГУ БКОЗ СБУ  під час відпрацювання одного із столичних ринків виявлено 18 іноземців, які перебували на території України із порушеннями вимог чинного міграційного законодавства.

П’ятнадцятеро із зазначених іноземців притягнуті до визначеної законом адміністративної відповідальності за ч. 1 ст.203 КУпАП, стосовно дванадцяти  з них прийняті рішення про примусове повернення із подальшою забороною в’їзду на територію України терміном на 3 роки відповідно до вимог статті 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Також до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП притягнуто роботодавця, який всупереч вимогам законодавства працевлаштував у себе іноземця. Одному іноземцю було скорочено термін перебування в Україні.

Також під час проведення перевірки виявлено трьох нелегальних мігрантів, які в установлений термін не виконали рішення про примусові повернення, зазначених іноземців відповідно до вимог ч.2 ст. 263 КУпАП було невідкладно затримано та поміщено Чернігівського ПТПІ ДМС України з метою підготовки відповідних адміністративних позовів про затримання та примусове видворення з України.

Наразі продовжується практичний етап операції «Мігрант», ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області плануються та проводяться подальші спільні заходи із задіянням відповідних державних органів.   

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області