УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Нігерійцю-проповіднику, який порушив міграційне законодавство, заборонили в’їзд до України

Нігерійцю-проповіднику, який порушив міграційне законодавство, заборонили в’їзд до України

Нігерійцю-проповіднику, який порушив міграційне законодавство, заборонили в’їзд до України

Працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління міграційної служби, спільно з працівниками УСБУ та Управління патрульної поліції в Запорізькій області, під час перевірки в рамках відпрацювання операції «Мігрант», в одному із гуртожитків Запоріжжя був виявлений громадянин Федеративної Республіки Нігерія, який порушив міграційне законодавство, а саме - перебував на території  України, не маючи на те законних підстав.

Під час встановлення законності перебування, з метою уникнення адміністративної відповідальності та введення працівників служби в оману, громадянин Нігерії назвався ім’ям свого співвітчизника, який, на відміну від затриманого, має дійсну посвідку на тимчасове проживання в Україні.

Міграційниками було встановлено, що нігерієць умисно назвався іншим ім’ям, тому що ще у 2017 році був відрахований з Запорізького медичного університету та мав виїхати до батьківщини. Замість цього, відрахований студент нелегально залишився в Запоріжжі і продовжив, розпочату ще у 2015 році, самостійно організовану незаконну  релігійну діяльність. До того ж,  порушник незаконно надавав послуги з викладання англійської мови.

У відношенні підприємливого  іноземця було складено адміністративний протокол за ч.1 ст.203 КУпАП - порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України та прийнято рішення про його примусове повернення з України, із забороною в’їзду на 3 роки.

Під час відпрацювання також було з’ясовано, що саме в цьому гуртожитку наразі проживають і двоє індусів, стосовно яких на днях прийнято рішення про примусове видворення за межі України.

Працівниками міграційної служби проводиться робота щодо встановлення власника гуртожитку для притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення порядку надання житла іноземцям.

Управління ДМС у Запорізькій області