УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Працівниками УДМС Хмельниччини виявлено групу іноземних громадян- порушників міграційного законодавства

Працівниками УДМС Хмельниччини виявлено групу іноземних громадян- порушників міграційного законодавства

Працівниками УДМС Хмельниччини виявлено групу іноземних громадян- порушників міграційного законодавства

04 квітня поточного року під час відпрацювання цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС спільно із працівниками УСР ГУНП та представниками Управління Держпраці області на одному із приватних підприємств м.Хмельницького виявлено 8 іноземців, які перебували на території країни із порушенням вимог чинного законодавства та незаконно займались підприємницькою діяльністю.

Порушниками міграційного законодавства виявились громадяни Грузії, які перевищили термін перебування в Україні та перейшли на нелегальне становище.

Працівниками міграційної служби притягнено до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП- 6 іноземців, стосовно 4 іноземців- прийнято рішення про примусове повернення, з них 2- із подальшою забороною в’їзду на територію України строком на 3 роки.

Відносно 1 іноземця Хмельницьким міськрайонним судом  прийнято рішення щодо затримання його строком на 6 місяців із поміщенням до Волинського ПТПІ з метою проведення процедури ідентифікації та після її завершення- в примусовому порядку видворити за межі країни.

Власника підприємства також притягнено до адміністративної відповідальності за порушення вимог,  встановлених законодавством.

З початку проведення заходів під умовною назвою «Мігрант» на території Хмельниччини виявлено 73 порушника міграційного законодавства, з них – 31 нелегальних мігранта.

До адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП притягнено - 63 особи, за ст.204 КУпАП- 1 особа, за ст.205 КУпАП - 8 осіб, за ст.206 КУпАП- 1 особа та стягнено штрафів у розмірі близько 95 тисяч гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 29 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України, відносно 2 осіб прийнято рішення про примусове видворення та стосовно 7 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком від 3 до 5 років.

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області