Начальник УДМС Вінниччини надав інтерв’ю газеті «33-й канал»

Начальник УДМС Вінниччини надав інтерв’ю газеті «33-й канал»

Начальник УДМС Вінниччини надав  інтерв’ю газеті «33-й канал»

Начальник міграційної служби Вінниччини Борис Наливайко надав інтерв’ю журналісту газеті «33-й канал» Ірині Зоновій.

Очільник обласного Управління повідомив читачам про те, що у зв’язку з проведенням чергових виборів президента України, у всіх територіальних підрозділах УДМС України у Вінницькій області у переддень 20 квітня  та  день голосування 21 квітня співробітники міграційної служби будуть здійснювати службову діяльність та забезпечать видачу паспортних документів, у разі, якщо такі виготовлені та доставлені в тер підрозділи, а також вклеювання фото. Підрозділи управління буде переведено на посилений варіант службової діяльності.

Також, керівник міграційної служби Вінниччини Борис Наливайко, звернув увагу на те, що не вклеєне фото не може бути причиною для того, аби відмовити громадянину у його волевиявленні.

Перевірити чи готовий документ можна на офіційному веб-сайті Державної міграційної служби України, або з допомогою «чат-боту» ДМС у месенджерах «Viber» та «Telegram», який надсилає повідомлення про кожен новий етап оформлення документа аж до моменту, коли він прибуде до підрозділу для видачі.

Крім того, начальник УДМС Вінниччини розповів про переваги ID-картки. Головною метою запровадження нового документу є безпека суспільства, захист від підроблення та крадіжки.

Запровадження паспорта у вигляді  ID-картки надає такі переваги:

  • захищеність документа, його неможливо підробити;
  • зручність та зносостійкість; 
  • швидкість та зручність при отриманні адмінпослуг; 
  • заміна документу -  це право, а не обов’язок, тобто обов’язково змінювати його не потрібно;
  • ідентифікаційний код графічно нанесено на бланк;
  • документи для оформленя паспорта також можуть приймати та видавати  ЦНАПи; інформація про місце реєстрації та шлюб занесені до БЕН; 
  • паспорт міститиме електронний цифровий підпис особи; 
  • у системі буде зберігатися інформація про перегляд персональних даних посадовою особою, яка його здійснювала. 

Борис Наливайко запевнив, що керівництво УДМС у повній мірі усвідомлює всю відповідальність щодо належної організації службової діяльності підпорядкованих підрозділів та запевнив, що очолюване ним Управління постійно здійснює належну і відповідну реалізацію державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг громадянам. Веде активну роботу щодо підвищення іміджу Служби та дотримання чинного законодавства України. 

Управління ДМС у Вінницькій області