Чергові результати операції «Мігрант» на Хмельниччині: громадянина Вірменії поміщено до Волинського…

Чергові результати операції «Мігрант» на Хмельниччині: громадянина Вірменії поміщено до Волинського ПТПІ, громадянина Грузії- в примусовому порядку видворено за межі держави

Чергові результати операції «Мігрант» на Хмельниччині: громадянина Вірменії поміщено до Волинського ПТПІ, громадянина Грузії- в примусовому порядку видворено за межі держави

З 16 березня поточного року розпочато практичний етап цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Під час відпрацювання заходів, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС разом із працівниками ВБЗПТЛ ГУНП області виявлено гр. Вірменії, який не мав при собі жодних документів, що підтверджують законність перебування на території держави та відносно якого у 2018 році прийнято рішення про примусове повернення.

Враховуючи обставини, 8 квітня Хмельницьким міськрайонним судом задоволено адміністративний позов Управління відносно вищевказаного іноземця щодо затримання його строком на 6 місяців із поміщенням до Волинського ПТПІ з метою проведення процедури ідентифікації та після її завершення - в примусовому порядку видворити за межі країни.

9 квітня з метою виконання рішення суду, за участі працівників міграційної служби та правоохоронних органів області забезпечено супровід із Волинського ПТПІ ще одному порушнику міграційного законодавства - громадянину Грузії, що входив до групи осіб, яких було нещодавно виявлено на одному із місцевих приватних підприємств. Даного іноземця видворено в примусовому порядку до країни походження через пункт пропуску державного кордону ОКПП «Київ» Бориспіль.

Відповідно ст.30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» гр. Грузії заборонено в‘їзд в Україну строком на 8 років.

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Управління ДМС у Хмельницькій області