Громадянина Нігерії видворять з України

Громадянина Нігерії видворять з України

Громадянина Нігерії видворять з України

Майже рік ухилявся від виїзду з України 23-річний громадянин Федеративної Республіки Нігерія. Але усі його спроби обійти міграційне законодавство зрештою завершаться видворенням з нашої країни – таке рішення ухвалив Тернопільський міськрайонний суд відповідно до позову Управління ДМС в Тернопільській області.

Як розповіла заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Лобач, громадянин Нігерії в’їхав в Україну в 2016 році на законних підставах з метаю навчання в одному з тернопільських вишів. Через два роки іноземця відрахували з університету, у зв’язку з чим його посвідку було скасовано. Після цього нігерієць зобов′язаний був покинути територію України в семиденний строк, однак,  продовжував перебувати тут без законних на те підстав.

Під час одного з відпрацювань обласного центру нелегала виявили міграційники і притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП. Зважаючи на злісне невиконання міграційного законодавства, Управління ДМС в Тернопільській області звернулось до суду з позовом про його видворення. До виконання судового рішення громадянин Нігерії очікуватиме в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

 

Управління ДМС у Тернопільській області