В Запоріжжі виявили іноземців, які можуть бути причетні до обігу наркотичних речовин

В Запоріжжі виявили іноземців, які можуть бути причетні до обігу наркотичних речовин

В Запоріжжі виявили іноземців, які можуть бути причетні до  обігу наркотичних речовин

Сьогодні вранці працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України у Запорізькій області виявили громадянина Марокко, якого розшукували останні півтора місяці.

Ще 21 лютого Вознесенівським районним судом було прийнято рішення про його примусове видворення за межі України, але марокканець втік із зали суду, не виконав судове рішення і переховувався від органів ДМС.

Запорізькі міграційники весь цей  час посилено розшукували порушника міграційного законодавства, було відпрацьовано декілька адрес, отриманих в оперативному порядку, де міг переховуватися нелегал.

В одній з них і було виявлено розшукуваного іноземця разом зі співвітчизником, який також не мав при собі жодних документів, що підтверджують законність його перебування на території держави.

У приміщенні, де переховувалися іноземці, були виявлені речовини рослинного походження, про що співробітники міграційної служби негайно  повідомили ГУ НП в Запорізькій області.

Наразі, марокканець, який ухилявся від рішення суду, супроводжується представниками міграційної служби разом із співробітниками ГУ НП для поміщення  до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для подальшого забезпечення примусового видворення за межі України.

У відношенні другого порушника триває досудове розслідування щодо ознак злочину, пов’язаного з обігом наркотичних засобів.

Управління ДМС у Запорізькій області