Міграційники Житомирщини допомогли встановити особу, якого правоохоронці Італії розшукували за…

Міграційники Житомирщини допомогли встановити особу, якого правоохоронці Італії розшукували за вбивство

Міграційники Житомирщини допомогли встановити особу, якого правоохоронці Італії розшукували за вбивство

На території Житомирської області з 16 березня триває активна фаза профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

Нещодавно працівники УДМС та ГУНП у Житомирській області  опрацювали інформацію про двох іноземців, які нелегально перебували в Україні та обгрунтовано підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів.

07.04.2019 був затриманий 28-річний кавказець, якого правоохоронці Італії розшукували за злочини, скоєні за кількома статтями тамтешнього кодексу, зокрема, за вбивство.

Екстрадиція очікує на ще одного іноземця, 30-річного громадянина Російської Федерації. Чоловік був оголошений у міжнародний розшук за скоєння низки злочинів у своїй державі. В Україні ж, на Житомирщині, він відбував покарання за серію крадіжок.

А загалом, з початку дії профілактичних заходів зареєстровано майже 260 правопорушень, учинених іноземцями. За результатами проведених перевірок відносно 29 з них уже прийняті рішення про примусове повернення до країн громадянства, 3 особам заборонено подальший в’їзд в Україну, ще 3 – скорочено строк перебування у нашій державі.

Операція «Мігрант» на території області триває.

Управління ДМС у Житомирській області