Шановні хмельничани та мешканці області!

Шановні хмельничани та мешканці області!

Шановні хмельничани та мешканці області!

21 квітня поточного року відбудеться повторне голосування з чергових виборів Президента України.

Одним із документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України на виборах є паспорт громадянина України у вигляді ID-картки або ж паспортної книжечки.

З метою реалізації права голосу та отримання виборчого бюлетеня, міграційна служба Хмельниччини звертає увагу громадян, які досягли 18-річного віку, про необхідність отримання паспортів громадянина України, які вже оформлені та очікують видачі.

Нагадуємо, що для отримання готового документа необхідно звернутись до територіального підрозділу за місцем подачі заяви, а  перевірити стан його оформлення можна:

  • на офіційному веб-сайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html;
  • за допомогою чат-боту ДМС у месенджерах Viber та Telegram, який надсилає повідомлення про кожен новий етап оформлення документа .

Додатково повідомляємо, що згідно із роз’ясненням ЦВК( від 27.12.18 року №268) для отримання виборчого бюлетеня на виборчих дільницях, громадянам України не потрібно подавати жодних додаткових документів, окрім паспорта у вигляді ID-картки або ж паспортної книжечки, адже ці обидві форми документа є рівнозначними та самодостатніми.

Управління ДМС у Хмельницькій області