Іноземця-порушника видворили за межі України із забороною в’їзду на 8 років

Іноземця-порушника видворили за межі України із забороною в’їзду на 8 років

Іноземця-порушника  видворили за межі України із забороною в’їзду  на 8 років

У грудні 2018 року з метою ідентифікації та видворення спеціалістами міграційної служби Мелітопольського МВ УДМС Запорізької області до Чернігівського ПТПІ було поміщено іноземця.

Громадянин Азербайджану не мав при собі жодних документів та відмовлявся повідомити, хто він та на яких підставах перебуває в Україні.

Міграційники провели роботу з Посольством Азербайджанської Республіки в Україні з метою документування порушника довідкою для повернення на батьківщину. Завдяки професійним діям співробітників служби порушник законодавства зрозумів, що залишитись в Україні у нього шансів немає та надав службовцям діючий паспортний документ.

Виявилося, що зазначений громадянин ще у 2018 році не виконав рішення про примусове повернення, із забороною в’їзду на три роки. Зважаючи на це, відносно азербайджанця Мелітопольським міськрайоним судом Запорізької області було прийнято рішення про примусове видворення із забороною в’їзду ще на п’ять років. Тепер порушник міграційного законодавства не зможе відвідати Україну протягом 8 років.

Нелегалу довелося за власні кошти купувати білет на батьківщину і вчора вночі він був супроводжений представниками Управління та працівниками ГУ  НП Запорізької області до аеропорту Бориспіль для здійснення безпосереднього видворення авіарейсом «Київ –Баку».

Також, днями схаменувся і громадянин Грузії, який прострочив термін виїзду після прийняття рішення про його примусове повернення із забороною в’їзду до України на 3 роки. Після невиконання ним зазначеного рішення, відділ ОЗНМРВ Управління міграційної служби подав позов до суду про посилення йому покарання – поміщення до ПТПІ та примусове видворення із забороною в’їзду на 5 років. Дізнавшись про це порушник самостійно у терміновому порядку покинув територію України.

Міграційна служба вкотре нагадує іноземцям – порушення норм міграційного законодавства передбачає адміністративну відповідальність та накладання на порушників штрафних санкцій.

Управління ДМС у Запорізькій області