В УДМС у Луганській області проведені навчання з питань електронного документообігу

В УДМС у Луганській області проведені навчання з питань електронного документообігу

В УДМС у Луганській області проведені навчання з питань електронного документообігу

У липні 2017 року Управління ДМС у Луганській області здебільшого перейшло на електронний документообіг. Спеціалістами в цьому напрямку по праву можна назвати співробітників сектору документального забезпечення та архівної роботи УДМС у Луганській області, а саме – Олену Шпітальну.

Основне коло співробітників з багаторічним стажем роботи залишаються, однак з початку роботи СЕД «Мегаполіс» у 2017 році відбулося суттєве розширення штатного розпису по апарату  та територіальних підрозділів УДМС у Луганській області. Багато нових спеціалістів, які стають переможцями конкурсу на вибрані посади, від початку роботи губляться в організаційно-розпорядчих документах, що створюються в електронній формі.

Саме для молодих спеціалістів, а також з метою розгляду окремих питань роботи у СЕД «Мегаполіс» завідувачем сектору документального забезпечення та архівної роботи 10 та 12 квітня були організовані спеціальні навчання відповідно до затвердженої Інструкції з діловодства. Олена Шпітальна проводила роз’яснення щодо обґрунтованих підстав для опрацювання в паперовій формі відповідно до Інструкції з діловодства в електронній формі, оформлення бланків і тексту службових документів, що виготовляються згідно з вимогами цієї Інструкції, примірники або копії документів, створених в електронній формі та інші атрибути документів з наглядними прикладами «Змісту», «Підписання», «Типу зв’язку».

Особлива увага «учнів» була звернена на опрацювання «Запитів на отримання публічної інформації», письмові і усні «ЗВГ», своєчасність надання відповідей і розширений перелік способів їх відправки. Не тільки інформація, викладена в тексті службового документа будь-якого державного органу є важливою, грамотне оформлення самого бланку такого документа також може стати першим враженням і показником рівня спеціалістів.  

Управління ДМС у Луганській області