Обговорення проблем інтеграції ВПО Луганської області

Обговорення проблем інтеграції ВПО Луганської області

Обговорення проблем інтеграції ВПО Луганської області

12 квітня Управління ДМС у Луганській області, представники органів виконавчої влади, громадських організацій та ЗМІ області прийняли участь в обговоренні спільного проекту, присвяченого плануванню дослідження ситуації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) Луганської області.

Метою обговорення зустрічі, організованої Представництвом норвезької ради у справах біженців в Україні стало: визначення напрямку проекту на найближчий час, який орієнтований на зборі інформації щодо основних потреб інтеграції ВПО на обласному рівні.

Містами для дослідження було визначено: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Старобільськ. Саме в цих містах найбільша кількість переміщених сімей шукають роботу, житло, постійно приймають рішення – залишитися в межі області, повернутися додому чи рухатися далі в пошуку кращих умов для соціалізації.

У визначенні основних потреб і потенційних цілей ВПО приймає участь Управління ДМС у Луганській області, як державний орган, який надає адміністративні послуги з документування таких осіб.

Управління ДМС у Луганській області