Операція «Мігрант» на Полтавщині: виявлено нелегального мігранта з Судану

Операція «Мігрант» на Полтавщині: виявлено нелегального мігранта з Судану

Операція «Мігрант» на Полтавщині: виявлено  нелегального мігранта з Судану

На днях рішенням Октябрського районного суду за адміністративним позовом Шевченківського РВ УДМС України в Полтавській області прийнято рішення про примусове видворення з України громадянина Судану, який був виявлений ще у березні на території центрального ринку.

Іноземець нелегально перебував на території держави та здійснював торгівельну діяльність. На виконання рішення суду нелегал затриманий та поміщений 10 квітня до Чернігівського ПТПІ для забезпечення його примусового видворення. Наразі іноземець чекає на придбання квитка до країни походження.

Нагадаємо, з 16 березня до 31 травня в Україні триватиме профілактична операція «Мігрант». Її  мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

До відома. Станом на 15 квітня  під час проведення заходів виявлено 83 нелегальних мігрантів, відносно яких прийнято 75 рішень про примусове повернення та 1 рішення про примусове видворення. За результатами накладено штрафів на суму 332279 грн.

Управління ДМС у Полтавській області