В рамках операції «Мігрант» на Буковині виявлено 37 «нелегалів»

В рамках операції «Мігрант» на Буковині виявлено 37 «нелегалів»

В рамках операції «Мігрант» на Буковині виявлено 37 «нелегалів»

37 нелегальних мігрантів виявили працівники Управління ДМС у Чернівецькій області разом зі співробітниками правоохоронних органів та Чернівецького прикордонного загону за перший місяць проведення операції «Мігрант». Серед порушників – переважно громадяни Азербайджану, РФ, Молдови, Білорусії та Грузії, а також – Узбекистану, Казахстану, Киргизії, Вірменії, Ізраїлю, Туреччини, Італії, США, Єгипту, Боснії і Герцеговіни.

Внаслідок проведених перевірок стосовно 35 осіб прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, щодо 1-го іноземця прийнято рішення про примусове видворення, 10-м заборонено в’їзд на територію України, 1-у особу тимчасово поміщено до ПТПІ.

Загалом виявлено 97 фактів порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, при цьому до адміністративної відповідальності притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 69 осіб;
  • за ст. 204 КУпАП  – 1 особу; 
  • за ст. 205 КУпАП  – 17 осіб;
  • за ст. 206 КУпАП) – 10 осіб;

Також задоволено подання ГУ НП в Чернівецькій області щодо скорочення 18 особам терміну перебування на території України, примусового повернення 29 іноземців до країн походження та заборони в’їзду в Україну 7 іноземцям.

Управління ДМС у Чернівецькій області