Марокканські студенти завітали в одну із шкіл Рівного

Марокканські студенти завітали в одну із шкіл Рівного

Марокканські студенти завітали в одну із шкіл Рівного

Доброю традицією на Рівненщині стає міжнародний молодіжний обмін культурними й освітніми надбаннями різних країн.

Сьогодні, 22 квітня, іноземці із Марокко, студенти Національного університету водного господарства та природокористування І та ІІ курсів, завітали до Рівненської загальноосвітньої школи за №15. На інтерактивному заході марокканці познайомилися із восьмикласниками, привезли національні сувеніри і подарунки, ділилися здобутками поетичного надбання власної країни.

Іноземці читали марокканський реп, розповідали про батьківщину, освіту, дозвілля молоді у Марокко. Натомість отримали від школярів у подарунок символи української державності, послухали мелодійних українських пісень та  сучасну українську поезію. Це безсумнівно допоможе студентам краще зрозуміли менталітет жителів нашої країни, де їм доведеться мешкати та вчитися п`ять або більше років.

Допомогли в організації зустрічі головний спеціаліст відділу по роботі з іноземцями та осіб без громадянства УДМС Людмила Семенюк та фахівець відділу міжнародної освіти  та співробітництва НУВГП Євгенія Срібна.

Подібні зустрічі й спілкування, в рамках співпраці із відомим Рівненським університетом, де навчаються іноземці, проводитимуться і надалі.

Управління ДМС у Рівненській області