Більше місяця на Житомирщині триває активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою…

Більше місяця на Житомирщині триває активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Більше місяця на Житомирщині триває активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області більше місяця триває активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», яка розпочалась з 16 березня поточного року. Їх результатом є викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

За час проведення операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

З початку спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 165 порушників паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами Управління ДМС України в Житомирській області виявлено 45 нелегальних мігрантів, для сорока чотирьох з них прийнято рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження.

Для п’яти із них заборонений в’їзд в Україну, шестеро нелегальних мігрантів передано Адміністрації Державної прикордонної служби.

У відповідності до рішень Корольовського районного суду м. Житомира та Новоград-Волинського районного суду Житомирської області до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщені громадянка Республіки Узбекистан К. та громадянин Республіки Білорусь Р., з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі України.

Окрім, виявлених порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи, на користь держави стягнуто штрафів на суму майже 200 тисяч гривень.

Управління ДМС у Житомирській області