В Запоріжжі затримали чергових студентів-іноземців, які не виїхали до країни походження після відрахування…

В Запоріжжі затримали чергових студентів-іноземців, які не виїхали до країни походження після відрахування з вузу

В Запоріжжі затримали чергових студентів-іноземців, які не виїхали до країни походження після відрахування з вузу

В Запорізькій області тривають відпрацювання практичного етапу операції «Мігрант».

23 квітня спеціалісти по роботі з нелегальною міграцією Управління ДМС області на прилеглій території одного з вузів Запоріжжя виявили двох громадян Індії, які перебували в Україні з порушенням правил міграційного законодавства.

Як з’ясували міграційники, у грудні минулого року цих іноземців було відраховано з третього курсу Запорізького медичного університету і вони мали виїхати за межі України.

Замість того, щоб дотриматися норм міграційного законодавства, вчорашні студенти намагалися винайти шляхи легалізації в Україні, зокрема незаконно вступити на навчання до іншого вишу міста.

Відносно іноземців-порушників було складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України)  та прийняті рішення про їх примусове повернення з України.

За час проведення операції «Мігрант» в Запорізькій області  було виявлено вже 18 нелегальних мігрантів – відрахованих студентів із різних вузів, які не повернулися на батьківщину після скасування їх посвідок.

Управління міграційної служби Запорізької області нагадує іноземним громадянам, які здобувають освіту в Україні, що в разі їх відрахування із вузів їх посвідки на тимчасове перебування в Україні скасовуються. Протягом 7 днів такий відрахований студент має покинути територію України.

У разі порушення строків виїзду іноземець підлягає адміністративній відповідальності та примусовому  поверненню до країни походження із забороною в’їзду в Україну на 3 роки.

Управління ДМС у Запорізькій області