Круглий стіл з представниками релігійних громад міста Чернігова провели сьогодні в УДМС України…

Круглий стіл з представниками релігійних громад міста Чернігова провели сьогодні в УДМС України в Чернігівській області

Круглий стіл з представниками релігійних громад міста Чернігова провели сьогодні в УДМС України в Чернігівській області

Одним із пріоритетних напрямків роботи Державної міграційної служби України є протидія та запобігання нелегальній міграції в Україні.

З метою широкого інформування громадськості про проведення заходів з протидії нелегальній міграції та у рамках проведення  цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», сьогодні, начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець провела круглий стіл з представниками релігійних громад міста Чернігова, за участі представників УСБУ в Чернігівській області, міжрайонного оперативно-розшукового відділу (з м.д.н.п.Чернігів) ОРУ ПнРУ та Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Чернігівській області.

У рамках взаємодії, учасникам круглого столу було роз’яснено основні вимоги чинного законодавства щодо законності перебування на території України іноземців та осіб без громадянства та наголошено про настання адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства.

Також було роз’яснено, що за допомогою сайту ДМС  можна перевірити дійсність документів іноземних громадян за базою недійсні документи та для спрощення підрахунків законного перебування іноземців та ОБГ на території України на сайті існує допоміжний сервіс - «Міграційних калькулятор».

Насамкінець зустрічі Ксенія Лук’янець наголосила: «Робота з іноземними громадянами та забезпечення дотримання ними міграційного законодавства – це насамперед безпека суспільства та імідж України у світовому співтоваристві».

Управління ДМС у Чернігівській області