Завдяки Facebook виявили нелегального мігранта з Азербайджану

Завдяки Facebook виявили нелегального мігранта з Азербайджану

Завдяки Facebook виявили нелегального мігранта з Азербайджану

На днях у Facebook УДМС України в Полтавській області звернулася громадянка М. зі скаргою на іноземця, який нібито нелегально перебуває на території держави та здійснює підприємницьку діяльність.

Зі слів скаржниці, іноземець є громадянином Азербайджану і працює в кіоску з ремонту взуття та має незадовільну репутацію серед населення району.

В рамках операції «Мігрант» працівники міграційної служби Полтавщини спільно з правоохоронними органами оперативно зреагували на звернення та виїхали на вказану адресу. Іноземець дійсно виявився нелегалом.

Сьогодні, 24 квітня, Полтавським РВ УДМС України в Полтавській області прийнято рішення про примусове повернення з території України громадянина Республіки Азербайджану із застосуванням заборони в'їзду строком на три роки.   

Нагадаємо, з 16 березня до 31 травня в Україні триватиме профілактична операція «Мігрант». Її  мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

До відома. Станом на 24 квітня  під час проведення заходів виявлено 102 нелегальних мігрантів, відносно яких прийнято 95 рішень про примусове повернення та 4 рішення про примусове видворення. За результатами накладено штрафів на суму 397922 грн.

Управління ДМС у Полтавській області