Начальник Міграційної служби Вінниччини провів зустріч із студентами

Начальник Міграційної служби Вінниччини провів зустріч із студентами

Начальник Міграційної служби Вінниччини провів  зустріч із  студентами

24 квітня за спільною домовленістю начальника УДМС області, заслуженого юриста України  Бориса Наливайка та ректора Донецького Національного університету імені Василя Стуса -  Романа Гринюка, у рамках просвітницької роботи з молоддю, провів зустріч із  студентами юридичного факультету Донецького Національного університету.

Борис Наливайко під час своєї лекції довів слухачам вимоги міграційного законодавства, яке регулює правові відносини між іноземними громадянами та особами без громадянства та державою Україна з іншого боку, а також про його роль та вплив на міграційну політику.

Студентам у рамках навчального процесу доведено роль та дослідження Міжнародної організації міграції на території України та світі.

Про кількість іноземних громадян, які постійно мешкають в Україні та окремо в області, а також студентів, що навчаються в Україні  та у ВУЗах міста Вінниці.

Повідомлено про заходи органів та підрозділів ДМС України щодо подолання і протидії незаконної міграції, його зменшення та вжиття відповідних заходів реагування, а також доведено результати підрозділів Управління у протидії нелегальній міграції протягом 2018 року.

Борис Наливайко наголосив студентам на толерантному та поважливому ставленні до іноземців, у якому б статусі вони не перебували. Наведено приклади таких негативних явищ у інших державах та навіть регіонах, де через не сприйняття мови, етносу, звичаїв інших національностей та меншин розгоралися військові конфлікти. 

Очільник обласного Управління також відповів на всі запитання, що ставилися студентами, зокрема про біометричні документи та правила безвізового режиму до країн ЄС.  

Роман Гринюк щиро подякував за змістовну лекцію, також при цьому  було узгоджено питання щодо подальших систематичних зустрічей із студентською молоддю.  

Управління ДМС у Вінницькій області