Ошукану іноземку-порушницю примусово повернули на батьківщину

Ошукану іноземку-порушницю примусово повернули на батьківщину

Ошукану іноземку-порушницю примусово повернули на батьківщину

Примусовим поверненням за межі України із забороною в’їзду на три роки та максимальним грошовим штрафом закінчилась для громадянки Королівства Марокко спроба незаконно легалізуватися на території України.

Дівчина прибула до нашої держави з метою навчання у Запорізькому державному медичному університеті, але в минулому році була відрахована.

В порушення вимог законодавства студентка не здала до міграційної служби посвідку на тимчасове проживання та не виїхала з території України. Замість цього вона звернулася за допомогою до адвоката, яка пообіцяла дівчині вирішити усі її проблеми та незаконно легалізувати на території України.

З моменту скасування посвідки працівники Управління міграційної служби проводили заходи щодо встановлення місця перебування даної громадянки, для притягнення її до відповідальності, але дівчина постійно змінювала місце проживання переховуючись на різних адресах в Запоріжжі, Дніпрі та Харкові.

Діючи спільно з адвокатом,  марокканка надала недостовірну інформацію і використала свою скасовану посвідку для вступу на підготовче відділення вже іншого вищого учбового закладу.

З навчанням у новому вузі у дівчини теж не склалося - на початку квітня, за порушення умов контракту, вона була відрахована з числа слухачів підготовчого відділення. При цьому адвокат, яка обіцяла дівчині легалізацію, отримавши за це кошти, відмовилася надалі представляти інтереси іноземки.

24 квітня місце знаходження іноземки-порушниці було встановлено. Усвідомивши безвихідь свого становища, громадянка Марокко погодилася, в наслідок своїх неправомірних  дій, сплатити грошовий штраф 5100 гривень та примусово покинути Україну.

Управління ДМС у Запорізькій області