Зовнішня міграція на Луганщині

Зовнішня міграція на Луганщині

Зовнішня міграція на Луганщині

Переселення людей до іншої країни у вигляді зміни ними постійного місця проживання найчастіше зумовлені пошуками роботи з достойною заробітною платою, поверненням на історичну батьківщину, в наслідок економічних, політичних чи релігійних чинників.

Зовнішні міграційні процеси в Луганській області за даними УДМС у Луганській області не є вичерпними та по численності осіб така міграція переважає добровільне повернення на постійне проживання на батьківщину.

Безперечно, не останню роль зіграла ситуація, пов’язана з військовим конфліктом на Сході країни, позначившись на всіх без винятку сторонах життя мешканців Луганщини. Не зумівши соціалізуватися в умовах, що змінились, хтось находить можливість почати нове життя в іншій країні, врегулювавши своє правове становище.

Порівняно з 2016 роком, активізація міграційних процесів Луганської області, а саме офіційної міграції - коли людина змінює місце свого постійного проживання, включаючи і переїзд на постійне проживання за кордон, на підставі офіційного дозволу сторони, яка приймає - йде на спад. Серед мігрантів за віковою групою лідирують дорослі, менше діти та пенсіонери. Аналізуючи дані  оформлених документів за кордон на постійне проживання також і на початок 2018 року, простежується зниження зовнішньої міграції в Луганській області.

Управління ДМС у Луганській області