УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Порушника міграційного законодавства примусово повернули на батьківщину

Порушника міграційного законодавства примусово повернули на батьківщину

Порушника міграційного законодавства примусово повернули на  батьківщину

В Запоріжжі, в рамках проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», тривають перевірки ринків та торгівельних площ. 

Так, на одному з центральних ринків міста працівниками УДМС України в Запорізькій області був виявлений іноземний громадянин без жодних документів. Іноземець повідомив, що має паспорт громадянина Республіки Азербайджан, але надавати зазначений документ працівникам міграційної служби відмовився.

Під час здійснення перевірки законності перебування зазначеного громадянина на території України міграційниками було встановлено, що у 2018 році азербайджанець прибув на територію України у приватних справах, але дозволений строк його перебування в нашій державі закінчився ще на початку цього року і, наразі, він перебуває у країні незаконно, ухиляючись від виїзду.

За порушення правил перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні, у відношенні нелегала працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління був складений протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 203 КУпАП.

 Порушнику доведеться сплатити максимальний штраф у  розмірі 5100 гривень та примусово повернутися до країни походження із забороною три роки повертатися до України.

Управління ДМС у Запорізькій області