У ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області пройшла нарада-навчання з питань запобігання корупції

У ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області пройшла нарада-навчання з питань запобігання корупції

У ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області пройшла нарада-навчання з питань запобігання корупції

25 квітня поточного року в Центральному міжрегіональному управлінні ДМС України у м. Києві та Київській області відбулася нарада-навчання з питань вивчення основних положень антикорупційного законодавства та проведення роботи з профілактики корупції серед працівників міграційної служби. Участь у нараді взяли керівники всіх структурних і територіальних підрозділів ЦМУ ДМС, щоб в подальшому довести інформацію до відома своїх підлеглих.

Метою навчання було підвищення рівня знань працівниками міграційної служби  вимог антикорупційного законодавства для недопущення випадків корупційних правопорушень, а також підвищення професійного рівня та правової свідомості.

Начальник ЦМУ ДМС Вячеслав Гузь наголосив на недопущенні зловживання посадовими особами своїми повноваженнями, застеріг від можливих проявів корупційних діянь і закликав працівників якісно надавати послуги.

«Дотримання антикорупційного законодавства – один з основних принципів здійснення державної міграційної політики. Усі послуги громадянам нашої країни та іноземцям повинні надаватися з неухильним дотриманням вимог закону. Дійсно, життєві ситуації бувають різні, іноді люди звертаються з проханням прискорити якийсь процес чи іншим чином посприяти у вирішенні питання. Однак я наполягаю на тому, що допомога будь-кому обійти закон навіть з етичних міркувань є неприпустимою. В індивідуальному порядку кожне таке питання повинне вирішуватись, не виходячи за рамки правового поля», - зазначив керівник міграційної служби Київщини.

Захід проводився за участю представників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. Начальник цього підрозділу Володимир Шпільовий зазначив: «Проблема корупції є дуже гострою у нашій країні, вона пронизує буквально всі сфери діяльності державних органів, і міграційна служба не є виключенням. Зокрема, мова йде про сприяння іноземцям у незаконному отриманні громадянства України і посвідок на проживання за неправомірну вигоду, та лобіювання інших питань». Запрошені правоохоронці повідомили, що ними невпинно ведеться робота по документуванню корупційних злочинів і закликали присутніх утримуватися від подібних дій.

На нараді були обговорені правові засади та практичні аспекти запобігання корупції, а також відповідальність за вчинення корупційних правопорушень. Крім того,  учасники навчання розглянули ситуаційні завдання та проблемні питання, що виникають у їх повсякденній діяльності.

Підсумовуючи результати навчань, начальник ЦМУ ДМС Вячеслав Гузь заявив про намір проведення тестування на знання і розуміння антикорупційного законодавства для керівників підрозділів, а згодом і для всіх працівників міграційної служби Київщини.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області