Рівненські міграційники вшанували 33-тю річницю Чорнобильської трагедії разом із колегою - безпосереднім…

Рівненські міграційники вшанували 33-тю річницю Чорнобильської трагедії разом із колегою - безпосереднім ліквідатором аварії на ЧАЕС

Рівненські міграційники вшанували 33-тю річницю Чорнобильської трагедії разом із  колегою -  безпосереднім ліквідатором аварії на ЧАЕС

Приблизно о 1:23:50 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталися два теплових вибухи. Це найбільша в історії ядерної енергетики техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа (як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними втратами)…

Сьогодні сумна 33-тя річниця пам`яті Чорнобиля.

Колектив Управління Рівненської міграційної служби привітали з річницею колегу, ліквідатора чорнобильської трагедії,  нинішнього Першого заступника начальника УДМС - Святослава Потейчука. Святослав Володимирович – людина  незаперечної репутації та колега, якого шанують на усіх ділянках роботи. З травня по серпень 1987 року ніс службу в складі оперативного штабу МВС України  у зоні Чорнобильської АЕС.

Сьогодні, 26 квітня, в УДМС завітали журналісти місцевого телебачення «Сфера-ТВ». В інтерв`ю Святослав Потейчук розповів про свою участь у ліквідації наслідків аварії: «На той час  активно провадилося будівництво першого саркофагу над зруйнованим реактором. Ми зі співробітниками  безпосередньо брали участь у координації діяльності підрозділів по охороні громадського порядку, забезпеченні організації руху технологічного транспорту на території ЧАЕС, облаштуванню контрольних пунктів на в`їзді в 10-кілометрову зону атомної станції та займалися іншими нагальними на той час питаннями».

За виконання державних обов`язків Святослава Володимировича було  нагороджено відомчою відзнакою Міністерства внутрішніх справ.

Працівники та керівництво УДМС Рівненщини  взяли участь у  вшануванні пам'яті ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС. На заході були: духовенство Рівненських церков, бійці Держслужби з надзвичайних ситуацій Рівненської області, працівники поліції та високопосадовці області. Слова співчуття та підтримки висловила голова французької асоціації «Друзі Рівненської області» Ніколь Каденель. Іноземна гостя згадала незабутню самопожертву і відвагу ліквідаторів, та зазначила, що весь світ повинен пам’ятати про цей акт великої мужності.

Загалом біля пам'ятника чорнобильцям зібралося більше сотні людей, серед них - велика кількість рівненських ліквідаторів катастрофи. З майже восьми тисяч їх залишилося на Рівненщині близько половини.

Захід завершився покладанням присутніми квітів до пам'ятника, а школярі розвісили на деревах, які були поруч, 33 паперові журавлі.

Управління ДМС у Рівненській області