49 неврегульованих мігрантів викрили на столичному ринку «Троєщина»

49 неврегульованих мігрантів викрили на столичному ринку «Троєщина»

49 неврегульованих мігрантів викрили на столичному ринку «Троєщина»

Під час відпрацювання у рамках проведення операції «Мігрант» працівниками Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно з співробітниками Національної поліції Києва було виявлено 49 іноземців, які перебувають на території України з порушенням міграційного законодавства. Неврегульованими мігрантами виявилися громадяни Бангладешу, Азербайджану і Афганістану.

Іноземців, які порушили правила перебування в Україні, запросили для складання адміністративних протоколів і прийняття відносно них рішення, передбаченого законодавством, до підрозділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області.

«По всій території країни триває проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». На ринку у Деснянському районі столиці нами разом з колегами з нацполіції був проведений рейд, і він дав свої результати. Зокрема, було виявлено 49 порушників міграційного законодавства. На 37 осіб склали протоколи за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України». Відносно 29 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, відносно 9 осіб – про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні, 3-ох осіб розмістили до пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства», - зазначив начальник управління  міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног.

Нагадуємо, що профілактична операція «Мігрант» триватиме по всій Україні до 31 травня.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області