УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

За порушення міграційного законодавства оштрафовано 63 буковинця

За порушення міграційного законодавства оштрафовано 63 буковинця

За порушення міграційного законодавства оштрафовано 63 буковинця

Звертаємо увагу буковинців, що КУпАП передбачена відповідальність за ряд адміністративних правопорушень, яких можуть припускатися громадяни України у правових взаєминах з іноземцями.  

Так, стаття 204 КУпАП («Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів») передбачає штраф у розмірі 1700-3400 грн.

У разі порушення законодавства щодо допуску іноземців до праці без укладання трудового договору роботодавцеві також доведеться сплатити штраф у розмірі понад 125 тис. грн. Штрафи передбачені і за провадження господарської діяльності без державної реєстрації та несплату податків.

Стаття 205 КУпАП («Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства») передбачає штраф у розмірі 340-680 грн.

Стаття 206 КУпАП («Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг») – штраф у розмірі 5100-8500 грн.

Довідково:

Від початку року працівниками УДМС у Чернівецькій області притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 204 КУпАП  3-х громадян України,  за ст. 205 КУпАП – 45 осіб, за ст. 205 КУпАП – 15. З них на території Чернівців – 3, 7 та 4 особи відповідно.

Управління ДМС у Чернівецькій області