З Прикарпаття цьогоріч примусово видворено 10 іноземців-правопорушників

З Прикарпаття цьогоріч примусово видворено 10 іноземців-правопорушників

З Прикарпаття цьогоріч примусово видворено 10 іноземців-правопорушників

У рамках проведення інформаційної кампанії #Безпечна_міграція  в Управлінні ДМС України в Івано-Франківській області відбувся прес-брифінг для представників регіональних засобів масової інформації. Перший заступник керівника міграційної служби Прикарпаття Андрій Якуб’як розповів журналістам про аспекти національного законодавства, яке регулює порядок в’їзду і виїзду, правила перебування іноземних громадян, а також відповідальність іноземців за порушення міграційних правил перебування на території України.  Традиційно журналісти мали можливість отримати компетентні і вичерпні відповіді на запитання, які стосувалися одного з найважливіших напрямів діяльності міграційної служби і правоохоронних органів – протидії нелегальній міграції. Власне питання неврегульованих  мігрантів завжди цікавили місцевих мешканців, оскільки в місті Івано-Франківську у трьох вишах навчається значна кількість студентів-іноземців. Доречно сказати, що на сьогодні кожен другий іноземець, який тимчасово проживає в Івано-Франківській області. є студентом.

Як зауважив Андрій Якуб’як, підрозділи міграційної служби у взаємодії з правоохоронними органами організовують свою роботу з іноземцями таким чином, щоб шляхом заходів роз’яснювального характеру профілактувати порушення міграційних правил. Крім того, міграційна служба за останні роки значно удосконалила процедуру документування іноземців посвідками на тимчасове чи постійне проживання в Україні. Журналістам продемонстрували своєрідну еволюцію цих документів від зразка паперової посвідки, посвідки у вигляді книжечки і до сучасного біометричного документа у формі пластикової картки. Представникам ЗМІ було наголошено на тому, що міграційна служба області у межах своєї компетенції виконує завдання щодо надання іноземним громадянам консультаційної допомоги, адже у багатьох випадках йдеться про питання возз’єднання сім’ї, імміграції, набуття громадянства. Водночас, коли виявляються факти порушень правил перебування іноземців в Україні, то до правопорушників застосовуються санкції, передбачені нашим законодавством.

Внаслідок цілеспрямованої роботи та проведення спеціальних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» цьогоріч в Івано-Франківській області виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 150  іноземців, а також 48 громадян України, що сприяли вчиненню правопорушень іноземцями. Виявлено 70 нелегальних мігрантів, стосовно яких в подальшому прийнято рішення про примусове повернення за межі України. Стосовно 10 іноземців, які ухилялися від виконання рішень про примусове повернення, за позовами УДМС в області судами прийнято рішення про їх примусове видворення з України.

Управління ДМС в Івано-Франківській області