На Житомирщині продовжують виявляти іноземців, які порушили міграційне законодавство України

На Житомирщині продовжують виявляти іноземців, які порушили міграційне законодавство України

На Житомирщині продовжують виявляти іноземців, які порушили міграційне законодавство України

Як і по всій території нашої держави, так і на Житомирщині, з березня місяця проводяться активні профілактичні заходи щодо протидії нелегальній міграції. До цієї роботи залучені працівники міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби, які сприяють виявленню низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку спільних цільових профілактичних заходів було виявлено  198 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

За час проведення операції «Мігрант» працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення обласного Управління ДМС розглянуто більше тисячі відповідних матеріалів.

Територіальними підрозділами УДМС України в Житомирській області виявлено 52-х іноземців, які порушили українське міграційне законодавство, для п’яти десяти одного з них прийнято рішення про примусове повернення  до країн походження, одному іноземцю прийнято рішення про його добровільне повернення.

Для п’яти із них заборонений в’їзд в Україну, шестеро мігрантів без документів передано Адміністрації Державної прикордонної служби.

До адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП притягнуто 141 іноземець-порушник правил перебування в Україні, за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства 50 українських громадян, які запросили іноземців та осіб без громадянства в приватних справах і надали їм жилу площу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП.

У відповідності до рішень Корольовського районного суду м. Житомира та Новоград-Волинського районного суду Житомирської області до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщені громадянка Республіки Узбекистан К. та громадянин Республіки Білорусь Р., з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі України.

Окрім, виявлених порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи, на користь держави стягнуто штрафів на суму майже 260 тисяч гривень.

Управління ДМС у Житомирській області