13 неврегульованих мігрантів виявили міграційники Київщини спільно з СБУ

13 неврегульованих мігрантів виявили міграційники Київщини спільно з СБУ

13 неврегульованих мігрантів виявили міграційники Київщини спільно з СБУ

З метою виявлення і притягнення до відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України, працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області об’єднують зусилля з правоохоронними органами. Так, 8 травня 2019 року вони відпрацювали ринок «Троєщина» у  столиці за безпосередньою участю співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Під час рейду виявили 13 громадян Киргизстану та Азербайджану, які знаходились на території держави, порушивши терміни перебування.

Відповідно до вимог Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо 8-ми із них прийнято рішення про примусове повернення, тобто їх зобов’язано у місячний термін покинути територію України. Відносно 3-х прийнято рішення про скорочення терміну перебування на території України. 10 порушників міграційного законодавства понесуть адміністративну відповідальність за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» і сплатять штрафи.

Отже, практичний етап операції «Мігрант» продовжується. В ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області і надалі планують заходи, націлені на протидію нелегальній міграції.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області