Працівники міграційної служби Рівненщини провели звітну зустріч із працівниками поліції Рівненської…

Працівники міграційної служби Рівненщини провели звітну зустріч із працівниками поліції Рівненської області

Працівники міграційної служби Рівненщини провели звітну зустріч із працівниками поліції Рівненської області

10 травня у приміщенні патрульної поліції Рівненської області відбулася робоча зустріч працівників міграційної служби, поліції та місцевих ЗМІ регіону.

Нагадаємо, що з 16 березня по 31 травня в Рівненській області проводиться практичний етап цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант".

Зустріч в активному обговорення провели перший заступник начальника УДМС Рівненщини Святослав Потейчук, завідувач сектору  організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворенню УДМС Олександр Власиневич та  командир роти  Управління ПП в Рівненській області Дмитро Шкодинський.

На зустрічі обговорювали важливі питання дотримання міграційного законодавства іноземцями в Україні, наслідки порушення законодавства нашої країни у випадку перебування, працевлаштування  та здійснення підприємницької діяльності.

На заході обговорили перспективи стратегії міграційної політики держави у контексті  впровадження загальної електронної бази для миттєвої ідентифікації особи та перевірки її статусу перебування в Україні.      Це сприятиме вчасному виявленню порушників законодавства серед іммігрантів.

Було зазначено рівень позитивної співпраці працівників міграційної служби та відділень поліції у проведенні низки раптових рейдів. В ході таких профілактичних заходів вжито активні дії щодо перевірки іноземців та осіб без громадянства питань дотримання ними законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Особлива увага приділялася виявленню неврегульованих мігрантів.

З початку проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»:

  • виявлено 87 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ, 32 з них – нелегальні мігранти;
  • накладено 135 320 грн. штрафів з яких 98 600 грн. стягнуто на користь держави, в тому числі 32 нелегальних мігранти;
  • 13 іноземців - порушників міграційного законодавства примусово повернуто в країну походження;
  • за рішенням суду 3 іноземці примусово видворені, 2 – є з яких  - із забороною в`їзду на територію України.

Увагу присутніх звернули на те, що адміністративну відповідальність несуть і громадяни України, які запросили іноземних громадян або осіб без громадянства до України та не вжили заходів щодо своєчасної легалізації іноземців в Україні.

За інформацією легального перебування іноземців на території України звертайтеся у відділ у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС : (0362) 679587.         

На ваші звернення з приводу перебування іноземців на території країни з порушенням законодавства, чекаємо у секторі організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС: (0362) 679548.      

Заходи з протидії нелегальній міграції в рамках операції «Мігрант» триватимуть на території області до 31- го травня 2019 року.  

Управління ДМС у Рівненській області