У Києві затримали мігранта, який маючи підозру на туберкульоз, торгував шаурмою

У Києві затримали мігранта, який маючи підозру на туберкульоз, торгував шаурмою

У Києві затримали мігранта, який маючи підозру на туберкульоз, торгував шаурмою

10 травня 2019 року в рамках операції «Мігрант» працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно з співробітниками Національної поліції провели рейд на двох ринках у Деснянському районі столиці.

Вдалося виявити 25 іноземців - порушників міграційного законодавства, деякі з них не мали жодних документів. У результаті 16 осіб притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України». Відносно 8 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, відносно 5 осіб – про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні.

4 людини помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Саме на цьому етапі на міграційників чекало неприємне відкриття. Під час флюорографічного обстеження у одного із затриманих виявили симптоми, які можуть бути ознаками туберкульозу легень. 44-річний чоловік на ринку займався приготуванням і продажем шаурми, тобто щоденно контактував із сотнями людей і з продуктами харчування.

«Наразі в Україні перебуває велика кількість неврегульованих мігрантів, що створює певне соціальне напруження, а їх діяльність щорічно завдає шкоди бюджету країни. Крім того, використання незаконної праці має інші негативні наслідки – як ось цей випадок, коли людина працювала у сфері харчування, маючи серйозні проблеми зі здоров’ям. Наші подальші дії будуть направлені на притягнення до відповідальності роботодавця, який порушив порядок працевлаштування іноземця,

- зазначив начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног. –

Нами невпинно ведеться робота по виявленню і притягненню до відповідальності іноземців без документів. За 2 місяці проведення операції «Мігрант» нашим підрозділом виявлено 879 неврегульованих мігрантів. Прийнято 790 рішень про примусове повернення, 89 рішень про примусове видворення за межі України. Також виявлено 1678 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них накладено штрафів на майже 3 млн. гривень.»

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області