УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Нарада з питань захисту основних прав і свобод громадян з тимчасово окупованих територій

Нарада з питань захисту основних прав і свобод громадян з тимчасово окупованих територій

Нарада з питань захисту основних прав і свобод громадян з тимчасово окупованих територій

11 травня о 13.00 годині за ініціативи Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ), Міністерства освіти і науки України (МОН), при підтримці Луганської облдержадміністрації (ЛОДА), в приміщенні Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля відбувся День відкритих дверей закладів вищої освіти щодо вступу дітей та молоді з тимчасово окупованих територій.

Розпочалась вступна компанія для абітурієнтів і провідні навчальні заклади Луганської області презентували свої освітні програми, умови проходження практики за фахом з можливостю отримувати заробітну плату під час навчання та гарантії працевлаштуватися після отримання диплому. Завдяки роботі МОН за останні роки, після дислокації і поновлення навчальними закладами освітніх факультетів на підконтрольній території Луганської області, було спрощено процедуру вступу дітей з територій, розташованих на лінії розмежування і територій, де органи української влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень. Майже 100% вступників з таких територій навчаються за програмою державного замовлення вступивши завдяки освітніх центрів «Донбас України». Організатори заходу подякували представникам навчальних закладів за важливу роботу, яку проводять їхні вступні компанії, наголосивши на необхідності якомога більшого долучення до соціальних мереж.

У тематичній зустрічі прийняв участь перший заступник начальника Управління – Олександр Церковний. Спеціалісти міграційної служби, особливо перед складанням іспитів із ЗНО, в найкоротші строки видають учням старших класів загальної освітньої школи паспорта громадянина України у формі ID-картки. Адже вступити до обраного навчального закладу можливо лише маючи документ виданий Україною.

Документування громадян з тимчасово окупованих територій Луганської області залишається одним з найважливішим напрямком роботи УДМС у Луганській області, а спеціалістів міграційної служби Луганської області виправдано можна вважати фахівцями в наданні адміністративних послуг за цим напрямком роботи. Нагадаємо, що ознайомитись з необхідними документами для оформлення ID-картки можна на сайті ДМС України.

Управління ДМС у Луганській області