У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Безпечна міграція»

У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Безпечна міграція»

У Полтаві провели прес-конференцію на тему: «Безпечна міграція»

14 травня за ініціативою УДМС України в Полтавській області у залі для конференцій ОКІА «Новини Полтавщини» обласної державної адміністрації провели прес-конференцію для представників засобів масової інформації з питань дотримання міграційного законодавства та наслідки його порушення.

У прес-конференції взяли участь заступник начальника Управління Микола Якименко, начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС області Олексій Леоненко та представники ЗМІ.

Під час спілкування фахівці міграційної служби висвітлили питання щодо основних правил перебування іноземців в Україні, у тому числі за умови безвізового режиму.

Заступник начальника Управління Микола Якименко наголосив на наслідках порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, а також навів статистичні дані.

«З 1 березня на Полтавщині триває операція “Мігрант – співробітники міграційної служби разом з правоохоронцями проводять профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері. Ситуація по виявленню нелегальних мігрантів в області на високому рівні. Станом на 10 травня Полтавщина посідає 5 місце по Україні. Попереду — прикордонні регіони, міста-мільйонники Одеса, Київ, Львів, Дніпро», – розповів начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Полтавській області Олексій Леоненко.

Від журналістів надійшло чимало запитань, на які надано кваліфіковані роз’яснення. ЗМІ цікавилися з яких країн світу спостерігається найбільше мігрантів, питаннями документування іноземних громадян в Україні, правила безвізу тощо.

Управління ДМС у Полтавській області