УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях представникам ЗМІ розповіли про роботу з іноземцями і ОБГ та протидію нелегальній…

У Чернівцях представникам ЗМІ розповіли про роботу з іноземцями і ОБГ та протидію нелегальній міграції

У Чернівцях  представникам ЗМІ розповіли про роботу з іноземцями і ОБГ та протидію нелегальній міграції

Т.в.о. начальника Управління ДМС України в Чернівецькій області Віктор Іванович Пислар розповів журналістам популярних чернівецьких телеканалів та  друкованих видань  про дотримання іноземцями та особами без громадянства міграційного законодавства, забезпечення протидії нелегальній міграції на території Чернівецької області.

За його словами, станом на 01.05.2019 року в Чернівецькій області зареєстровано та проживає 7565 іноземців, з них – 5030 документовані посвідками на постійне проживання та 2535 – посвідками на тимчасове проживання.

Також керівник Міграційної служби області розповів про напрацювання міграційників в напрямку протидії нелегальній міграції та проміжні результати в рамках операції «Мігрант». Загалом, за даними УДМС у Чернівецькій області, від початку року в регіоні зафіксовано 230 фактів порушень законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ та виявлено 84-х неврегульованих мігрантів.

Крім того, Віктор Пислар ознайомив журналістів із законодавчими змінами щодо документування іноземців та осіб без громадянства. Йшлося зокрема про впровадження посвідок на постійне та тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм, переваги документів нового покоління перед паперовими посвідкам, можливість для іноземців та ОБГ самостійно обирати підрозділ для оформлення посвідки, можливості перевірки стану готовності документів за допомогою електронних сервісів «Перевірка стану оформлення паспорта» та «Чат-бот», що підтримується у  месенджерах «Вайбер» те «Телеграм» тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області