Порушники міграційного законодавства на Київщині сплатили більше 3 млн. гривень штрафів

Порушники міграційного законодавства на Київщині сплатили більше 3 млн. гривень штрафів

Порушники міграційного законодавства на Київщині сплатили більше 3 млн. гривень штрафів

Звертаємо Вашу увагу, що законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення міграційних правил як для іноземців, які не мають законних підстав перебувати в Україні, так і для наших співгромадян. 

А саме:

Стаття 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» передбачає штраф від 1700 до 5100 грн.

Стаття 204 КУпАП «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» загрожує штрафом у розмірі 1700-3400 грн.

У разі порушення законодавства щодо допуску іноземців до праці без укладання трудового договору роботодавцеві також доведеться сплатити штраф у розмірі понад 125 тис. грн.

Стаття 205 КУпАП «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства» передбачає штраф від 340 до 680 грн.

Стаття 206 КУпАП «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг» – штраф у розмірі 5100-8500 грн.

Центральне міжрегіональне управління  ДМС у м. Києві та Київській області є лідером серед регіонів по притягненню до відповідальності порушників міграційного законодавства. Так, за 2 місяці проведення операції «Мігрант» працівниками міграційної служби Київщини притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП – 1473 особи, за ст. 204 КУпАП -  65 громадян України,  за ст. 205 КУпАП – 211 осіб, за ст. 206 КУпАП – 58. На них накладено штрафів на 3058746 гривень.

Активна фаза профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» триває.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області