Інформаційна кампанія «Безпечна міграція» завершилась брифінгом

Інформаційна кампанія «Безпечна міграція» завершилась брифінгом

Інформаційна кампанія «Безпечна міграція» завершилась брифінгом

Про результати профілактичних заходів «Мігрант», правила перебування іноземців в Україні та відповідальність за порушення міграційного законодавства розповіли начальник Управління міграційної служби області Ярослав Давибіда та заступника начальника-начальник відділу по роботі з іноземцями та особами без громадянства Тетяна Лобач.

  • За час проведення профілактичних заходів на Тернопільщині виявлено 52 нелегальних мігрантів. Прийнято 51 рішення про примусове повернення іноземців у країну походження, 30 із яких уже виконано. Щодо 2 іноземних громадян прийнято рішення про примусове видворення: одного іноземця за рішенням суду вже видворено з території України, іншого поміщено в Пункт тимчасового перебування іноземців,- повідомив Ярослав Давибіда

Також за цей період виявлено 144 порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Зокрема, 127 адмінпротоколи складено щодо іноземців за порушення  правил перебування в Україні (ст. 203. КУпАП); 1 – щодо посадової особи навчального закладу за порушення правил прийняття на навчання іноземців (ст.204 КупАП). 17 – щодо громадян України за  невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців (ст 205 КУпАП);

Щоб не втратити у ряди порушників, іноземцям слід знати та дотримуватися вимог міграційного законодавства. На основних правила перебування іноземних громадян в Україні, у тому числі за умовами безвізового режиму, наголосила Тетяна Лобач.

  • Іноземці, які тимчасово перебувають в Україні та в’їхали на її територію з країни з безвізовим порядком в’їзду, можуть перебувати в Україні не більш як 90 днів протягом 180 днів, якщо інший строк не визначено міжнародними договорами України. Найчастіше порушують правила безвізу на Тернопільщині громадяни Молдови, виявлено 13 осіб за останні два місяці, Російської Федерації – 7, та Узбекистану – 7.

За два з половиною місяці на території області складено 144 адмінпротоколи щодо порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Вони вже сплатили штрафів на більше ніж 200 тис. грн.

Управління ДМС у Тернопільській області