Про важливість міжвідомчої співпраці у виявленні порушників міграційного законодавства говорили…

Про важливість міжвідомчої співпраці у виявленні порушників міграційного законодавства говорили на Черкащині

Про важливість міжвідомчої співпраці у виявленні порушників міграційного законодавства говорили на Черкащині

Про спільні напрацювання у боротьбі з нелегальною міграцією на Черкащині говорили міграційники з правоохоронцями та представниками органів місцевого самоврядування. Робочі зустрічі відбулися на базі підрозділів Управління ДМС України в Черкаській області у м. Сміла, м. Городище, м. Звенигородка та смт Лисянка.

У межах співпраці проводяться спільні відпрацювання місць ймовірного перебування іноземців, перевіряється законність перебування на території України іноземців та осіб без громадянства (ОБГ), роз’яснюються основні правила перебування іноземців в Україні, у тому числі за умовами безвізового режиму, та відповідальність за порушення міграційного законодавства з питань перебування, працевлаштування, здійснення підприємницької діяльності тощо.

Наостанок присутні відзначили зручність електронних сервісів ДМС − «Перевірка недійсних документів» та «Міграційний калькулятор», за допомогою яких можливо перевірити дійсність документів іноземних громадян та підрахувати термін перебування іноземців та ОБГ на території України.

Управління ДМС у Черкаській області