Начальник відділу протидії незаконній міграції УДМС України у Вінницькій області провів заняття…

Начальник відділу протидії незаконній міграції УДМС України у Вінницькій області провів заняття з іноземними студентами

Начальник відділу протидії незаконній міграції УДМС України у Вінницькій області провів заняття з іноземними студентами

У рамках проведення заходів з протидії нелегальній міграції, начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції УДМС Віталій Мазур, спільно з керівництвом Управління патрульної поліції м. Вінниці, з метою забезпечення правової обізнаності студентів іноземців, що навчаються у Вінницькому Національному медичному університеті провів зустріч та довів вимоги міграційного законодавства.

Під час заходу іноземцям доведено вимоги міграційного законодавства України, роз’яснено права та обов’язки іноземців та осіб без громадянства. 

Вчергове студентів поінформовано про правові підстави перебування на території держави, терміни перебування, права та обов’язки.

Обговорювалися питання пересування іноземців по території області та держави, у тому числі на автотранспорті з реєстраційними номерними знаками іноземних держав. Доведено та наголошено про адміністративну відповідальність за порушення чинного законодавства, у тому числі і порушення правил дорожнього руху.

Доводилося про випадки виключення іноземних студентів із учбових закладів Вінниччини, які мали б покинути територію держави, однак залишалися в Україні чим порушували міграційне законодавство.

Розглянуто та доведено ряд інших питань, які цікавили студентів.  

Завершуючи навчальні заняття, Віталій Мазур запевнив студентів, що працівниками міграційної служби буде вжито вичерпних заходів щодо недопущення порушень прав і свобод іноземних громадян та буде систематично надаватися правова допомога.

Окрім цього, Віталій Мазур навів приклади, коли відбувалось порушення законодавства іноземцями -  скасовувалась посвідка на тимчасове перебування в Україні.

З керівництвом Медичного університету у чергове досягнуто домовленості щодо взаємодії та обміну інформацією стосовно студентів іноземців, обліку та порядку їх перебування під час навчання. 

Управління ДМС у Вінницькій області