Заходи з попередження порушень міграційного законодавства в Луганській області

Заходи з попередження порушень міграційного законодавства в Луганській області

Заходи з попередження порушень міграційного законодавства в Луганській області

«Краще попередити порушення міграційного законодавства, ніж в подальшому застосовувати адміністративно-правові заходи примусового повернення або видворення до іноземців-порушників»

- таких принципів дотримуються заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Луганській області Олена Сісецька організовуючи ряд зустрічей по роз’ясненню іноземним студентам провідних вищих навчальних закладів Луганської області їхні права та обов’язки перебування на території України.

Виступаючи приймаючою стороною, адміністрація Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, Луганського національного університету ім. Т. Шевченко, Луганського державного медичного університету зобов’язана невідкладно повідомити УДМС у Луганській області про дострокове припинення навчального процесу іноземним студентом. Спільна співпраця в цьому напрямку дає змогу своєчасно виявити порушників міграційного законодавства.

«Перебуваючи на території України, ви повинні дотримуватися діючих законів, у встановлені строки покинути територію України, не допускаючи застосування заходів примусового характеру з подальшою забороною в’їзду в країну»,

- роз’яснює права та обов’язки  іноземним студентам завідувач сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Сергій Лозиченко.

Управління ДМС у Луганській області