Порушення міграційного законодавства на лінії розмежування

Порушення міграційного законодавства на лінії розмежування

Порушення міграційного законодавства на лінії розмежування

22 травня Лисичанським  прикордонним  загоном,  відділом  прикордонної  служби «Станично-Луганське 2», співробітникам Станично-Луганського РВ УДМС у Луганській області був переданий 39-річний громадянин  Республіки Азербайджан, який  незаконно  перетнув  державний кордон України.

16 травня вказаний гр. Азербайджану був видворений з території  Російської  Федерації  та  доставлений  до  КПП  «Ізварине»,  яке  знаходиться на  тимчасово непідконтрольній  українській владі території.

Зі слів іноземця-порушника, він  знаходився в Російській Федерації в гостях у друзів з березня 2019 року. Мешкав у  м. Москва  та  м.  Ростов-на-Дону.  16.05.2019 року його було  видворено за межі Російської Федерації та  доставлено  на  пункт  пропуску  «Ізварине». До  21 травня цього року він мешкав у знайомих в  м.  Луганську,  вирішив  їхати  до  дому в  м. Баку  через територію України, а саме: з м. Харків літаком. Прибувши на пункт пропуску «Станиця Луганська» він був затриманий прикордонною службою України за незаконний перетин  Державного кордону.

За порушення  частини 1 статті 12 Закону України «Про  особливості державної  політики із  забезпечення  державного  суверенітету України  на  тимчасово  окупованих  територіях  у  Донецькій  та  Луганській  областях» від 18.01.2018 року,  відповідальність  за  що  передбачено частиною 1 статті 204-2 КУпАП, прикордонною службою стосовно гр. Азербайджана складено постанову про накладення адміністративного стягнення за  вчинення  правопорушення. Співробітниками Станично-Луганського РВ УДМС у Луганській області у відношенні гр. Азербайджана прийнято рішення про примусове повернення з України до 31.05.2019 року з подальшою забороною в'їзду строком на 3 роки.

Управління ДМС у Луганській області