УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Уманські міграційники зустрілися з іноземними студентами

Уманські міграційники зустрілися з іноземними студентами

Уманські міграційники зустрілися з іноземними студентами

Начальник Уманського РВ УДМС України в Черкаській області Євген Приходько та провідний спеціаліст відділу Володимир Пензай зустрілися з іноземними студентами закладу вищої освіти (ЗВО) міста Умань. Темою обговорення стала безпечна міграція, легальне перебування та працевлаштування іноземців в Україні.

Іноземним здобувачам вищої освіти міграційники наголосили, що на території України вони перебувають на законних підставах, адже документовані посвідками на тимчасове проживання з метою навчання. А от працевлаштування студентів ці посвідки не передбачають, у противному разі – доведеться нести відповідальність за порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення: накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 203 КУпАП).

Міграційники підсумували, що Україна приваблює іноземців, які прагнуть тут отримати вищу освіту. Щороку на Черкащину приїжджають іноземці аби стати студентами місцевих ЗВО, документуються посвідками на тимчасове місце проживання. Працівники міграційної служби систематично інформують про важливість дотримання міграційного законодавства аби отримати омріяну спеціальність в Україні.

Управління ДМС у Черкаській області