Припинено діяльність підпільної АЗС, облаштованої неврегульованими мігрантами

Припинено діяльність підпільної АЗС, облаштованої неврегульованими мігрантами

Припинено діяльність підпільної АЗС, облаштованої неврегульованими мігрантами

29 травня 2019 року в рамках операції «Мігрант» працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно з співробітниками СБУ проводили профілактичні заходи на ринку «Троєщина» і прилеглій території. У одному з гаражних кооперативів на території автомийного комплексу було виявлено підпільну автозаправну станцію, виготовлену кустарним способом, яка на протязі тривалого часу без відповідних дозволів і належного оснащення здійснювала торгівельну діяльність паливно-мастильними матеріалами.

У звичайному гаражному боксі заправляли автомобілі без спеціального обладнання з порушенням усіх можливих норм, що могло призвести до тяжких наслідків. Оскільки особливо у спекотний літній період була велика імовірність займання паливно-мастильних матеріалів, що в свою чергу могло призвести і до жертв.

Працювали у цьому комплексі 14 громадян Афганістану, Азербайджану, Узбекистану, Бангладеш і РФ, які знаходились на території України з порушенням вимог закону. 8 із них не мали жодних документів, спеціалісти міграційної служби готують матеріали для поміщення їх до Пункту тимчасового перебування іноземців для їх подальшої ідентифікації. Інших неврегульованих мігрантів притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» і прийнято рішення про примусове повернення їх за межі України із подальшою забороною в`їзду на територію нашої країни строком на 3 роки. 

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Деснянського райвідділу поліції, яка задокументувала факт злочину, відомості про який внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 272 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

Звідки поставлялося пальне і хто був клієнтами нелегальної АЗС належить з`ясувати слідчим. Вони ж будуть вирішувати питання притягнення винних до кримінальної відповідальності

«Недарма нелегальну міграцію відносять до основних загроз національній безпеці України і стабільності в суспільстві. Особи, які незаконно потрапили на територію нашої країни і відповідно не мають дозволів тут працювати – звісно ж і заробіток собі підшукують незаконний. Таким чином утворюються цілі сектори зайнятості, які не мають законодавчого регулювання. Відтак, нелегальна міграція впливає на стан правопорядку, економічну ситуацію, і на міжнародний імідж нашої держави. Тому усі наші зусилля направлені на подолання цього негативного явища», - зазначає начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області