Міжнародний день миротворців ООН відзначили в Управлінні ДМС Рівненщини

Міжнародний день миротворців ООН відзначили в Управлінні ДМС Рівненщини

Міжнародний день миротворців ООН відзначили  в Управлінні ДМС Рівненщини

29 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.

В грудні 1948 року Рада безпеки ООН заснувала першу місію з підтримки миру. Відтоді у світі  було проведено 72 миротворчі операції.

Під прапором ООН пройшов службу і працівник УДМС України в Рівненській області Олександр Пасічник. Він взяв участь у трьох миротворчих місіях у  Косово, Ліберії та Судані.

У 2002 - 2003 роках пан Олександр  проходив службу у складі миротворчого персоналу цивільної поліції ООН у Косово (Югославія) на посаді радника поліції та здійснював нагляд та контроль за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності під час проведення слідчих та оперативно-розшукових дій співробітниками місцевої поліції.

За тим, повернувшись лише на 5 місяців додому, відбув на рік до Ліберії. Там на посаді радника поліції займався навчанням штату місцевої поліції, яка формувалася після військових дій в країні. З серпня 2007 року по серпень наступного року в складі миротворчої поліції пан Пасічник перебував у Судані із відповідальним завданням  - формувати патрулі поліції.

За період миротворчої діяльності Олександра Пасічника нагороджено чотирма відомчими відзнаками ООН і НАТО.

Варто зазначити, що у 2015 році в складі 15- го окремого  мотопіхотного батальйону Олександр Пасічник брав безпосередню участь в антитерористичній операцій -  захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в Донецькій та Луганській областях. За зразкову  службу пана Олександра було відзначено двома відомчими нагородами Міністерства внутрішніх справ  України.

Ми пишаємося та  вважаємо за честь працювати пліч-о-пліч з надійною людиною та фаховим спеціалістом, яким є Олександр Пасічник.

Управління ДМС у Рівненській області