На Миколаївщині триває операція «Мігрант»

На Миколаївщині триває операція «Мігрант»

На Миколаївщині триває операція «Мігрант»

15.04.2019 року  в м. Вознесенську Миколаївської області було виявлено 9 громадян Соціалістичної Республіки В’єтнам які не мали документів, що посвідчують  особу та надають їм право законного перебування на території України. В зв’зку з чим вони були затриманні в адміністративному порядку на строк до трьох діб з метою встановлення особи та з’ясування обставин правопорушення, відповідно до ст. 263 КУпАП України.

В ході проведеної перевірки було встановлено, що вищезазначені громадяни, в кінці 2018 року перетнули державний кордон України поза офіційним пунктом пропуску та з цього часу знаходяться на території України без будь-яких документів, які б надавали їм право законного перебування на території України.

17.04.2019 року Вознесенський міськрайонний  суд Миколаївської області ухвалив рішення в якому задовольнив позовні вимоги УДМС України в Миколаївській області про затримання неврегульованих мігрантів з подальшім  поміщенням їх до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні з метою забезпечення передачі відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію.

Консульством Соціалістичної Республіки В’єтнам 4 іноземцям – порушникам міграційного законодавства були видані свідоцтва на повернення до батьківщини.

28.05.2019 року співробітниками відділу організації запобігання   нелегальній міграції реадмісії та видворення УДМС України в Миколаївській області було проведено процедуру передачі 4 іноземців – порушників міграційного законодавства відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію.

Наразі в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні знаходиться 3 громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам яким консульством оформлюються свідоцтва на повернення та будуть закупатись авіа білети для їх транспортування до Соціалістичної Республіки В’єтнам.

Повідомляємо, що напередодні 2 неврегульованих мігранта, отримавши  свідоцтва на повернення до батьківщини, були повернуті до Соціалістичної Республіки В’єтнам.

Управління ДМС у Миколаївській області