Керівник Міграційної служби Вінниччини роз’яснював законодаство представникам громадської організації

Керівник Міграційної служби Вінниччини роз’яснював законодаство представникам громадської організації

Керівник Міграційної служби Вінниччини роз’яснював законодаство представникам громадської організації

Борис Наливайко провів інтерв’ю з представником громадської організації Інтернет видання «Вінницький Прес-клуб» Сергієм Маламурою.

Начальник УДМС довів вимоги постанов КМУ №302-15року та  КМУ №152-14 року, при цьому розповів про порядок їх оформлення.

Також начальник управління повідомив, що у всіх без виключення 32 територіальних підрозділах встановлено робочі станції та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України у вигляді ІD-карток та закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм.

Крім  цього  поінформовано, про вимоги ЦВК, зокрема повідомлено, що виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення паспорта громадянина України. Паспорт – є основною підставою для реалізації права голосу  у  виборах, він може бути у вигляді паспортної книжечки або ж у вигляді ID-картки.

Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування та за їх пред’явленням отримають виборчий бюлетень.

Борис Наливайко наголосив, що громадянам оформляється лише паспорт у вигляді ID-картки!

ID-картка оформляється у терміновому режимі за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення становить 20-ть робочих днів.

Доведено про кількість паспортів громадянина України, що оформлені у минулі роки та їхню вартість.   

Повідомлено, що в області працюють 9 ЦНАПів для оформлення паспортних документів, а це у м. Вінниці («Замостя», «Вишенька», «Старе місто»), м. Бар,  м. Жмеринка, м. Калинівка, м. Козятин, м. Немирів, с. Агрономічне, с. Джулинка, та с. Якушинці.   

Поінформовано, що за надані адміністративні послуги підрозділами УДМС у 2019 році, до місцевих бюджетів області надійшло понад 11 млн. 597 тис. грн., також  державного мита на суму понад  257 тис. гривень. 

Борис Наливайко у черговий раз звернувся до громадян та повідомив про необхідність завчасно потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, при цьому врахувати терміни його виготовлення.
Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані Борис Наливайко наполегливо рекомендував заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свої паспорти. Не зволікати та не відкладати оформлення чи їх отримання. Адже без паспорта, громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення! 

Також було доведено, що з 1 липня вартість оформлення паспортів у вигляді ІД-картки та закордонних паспортів дещо здорожчає, при цьому повідомив що УДМС області вже неодноразово про це повідомляла у ЗМІ та на офіційних веб-сайтах УДМС, ДМС та офіційній сторінці соціальної мережі «Fаcebook».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Управління ДМС у Вінницькій області