Міграційники Полтавщини взяли участь у засіданні круглого столу з питань надання правової допомоги…

Міграційники Полтавщини взяли участь у засіданні круглого столу з питань надання правової допомоги в місцях несвободи

Міграційники Полтавщини взяли участь у засіданні круглого столу з питань надання правової допомоги в місцях несвободи

29 травня на базі Благодійної організації «Світло надії» відбулося засідання круглого столу на тему: «Доступ до правової допомоги в місцях несвободи як один з критеріїв попередження катувань, жорстокого та такого, що принижує честь та гідність поводження».

Організаторами заходу виступили регіональне представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області, Громадська організіція «Україна без тортур» та Благодійні організації «Світло надії» і «FREE ZONE».

Представляли міграційну службу області на засіданні начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Управління Оксана Біліхіна, керівники Полтавського районного відділу Юрій Красюк та Подільського районного відділу УДМС Лідія Кузьменко.

Мета проведення круглого столу – забезпечення якості та доступності правової допомоги особам, які відбувають покарання, через співпрацю регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) з установами виконання покарань, Державною міграційною службою та представниками громадянського суспільства.  

Детально учасники  круглого столу обговорили питання доступу до правової допомоги в місцях несвободи: основні скарги засуджених під час проведення виїзних прийомів громадян в установах виконання покарань Полтавської області; зокрема, по напрямку роботи міграційної служби обговорили питання співпраці під час паспортизації осіб, які відбувають покарання.

Управління ДМС у Полтавській області