В Луганській області відбувся захід з обговорення шляхів запобігання та протидії корупції в МВС

В Луганській області відбувся захід з обговорення шляхів запобігання та протидії корупції в МВС

В Луганській області відбувся захід з обговорення шляхів запобігання та протидії корупції в МВС

В рамках реалізації стратегії антикорупційної політики в Україні 29.05.2019 року в конференц залі Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка відбувся регіональний круглий стіл з питань визначення корупційних ризиків у діяльності МВС, шляхів запобігання та протидії корупції в МВС.

Запрошені представники центральних органів виконавчої влади і уповноважені особи з питань запобігання та протидії корупції структурних підрозділів МВС представляли для загальної дискусії оцінені корупційні ризики та шляхи подолання корупції під час виконання своїх службових обов’язків.

Від Управління ДМС України в Луганській області у заході прийняли участь: перший заступник начальника Управління Олександр Церковний та головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Ірина Жифарська. Про підвищення рівня довіри громадян під час звернення до органів і підрозділів міграційної служби шляхом впровадження новітніх електронних сервісів та роботу уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції на місцях, у своїй доповіді представила Ірина Жифарська.

Завдяки професійній організації заходу пропозиції кожного учасника  для подальшої ефективної роботи у структурі МВС у найближчі  роки з протидії корупції обговорювали запрошені гості та професорський склад на чолі з ректором Університету, доктором юридичних наук, професором Віталієм Комарницьким.

«Щороку Transparency International опублікує звіт «Барометр світової корупції» (Global Corruption Barometer) щодо проведених міжнародних досліджень впливу корупції на життя громадян. Порівнюючи дослідження з 2012 по 2018 роки в Україні прийнято ряд нормативно-правових актів і впроваджено програми протидії корупції, що суттєво відсторонило країну в міжнародному рейтингу від найкорумпованіших країн світу», - висловився начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС Сергій Яременко, доповідаючи про результати проваджених антикорупційних заходів МВС. Всі рекомендації круглого столу будуть направлені до МВС України та враховані при затвердженні Антикорупційної програми на 2020 рік. (https://www.facebook.com/lduvs/)

Управління ДМС у Луганській області