Операцію Мігрант завершено. Підведемо підсумки

Операцію Мігрант завершено. Підведемо підсумки

Операцію Мігрант завершено. Підведемо підсумки

З 1 березня по 31 травня 2019 року на всій території України проводили цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», метою яких є запобігання та протидія неврегульованій міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері. Щоденно  на Херсонщині співробітники міграційної служби спільно з іншими правоохоронними органами  здійснювали перевірки продуктових та речових ринків, торгових майданчиків, вокзалів, автостанцій, закладів швидкого харчування.

За результатами проведених заходів співробітники УДМС у Херсонській області склали 379 адміністративних протоколів та накладено штрафів на більш ніж 616  тисяч гривень.

Найбільше адмінпротоколів складено за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні та невиконання ними рішень про заборону в’їзду на територію держави.

Виявлено 107 іноземців-порушників міграційного законодавства, відносно яких прийняте рішення про примусове повернення. Прийняті 9 рішень про заборону в’їзду в Україну. Відносно 2 іноземців прийняті рішення про скорочення строку перебування в Україні.  Прийнято 3 рішення про примусове видворення за межі України іноземних громадян  та осіб без громадянства за порушення строків перебування в нашій країні, яких було поміщено в Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців.

Завдяки налагодженому алгоритму взаємодії Управління ДМС України в Херсонській області з відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Херсонській області виявлено 3 громадян Республіки Вірменія, які використовували паспорт громадянина Вірменії з недійсними дата-штампами щодо перетину Державного кордону України.

Управління ДМС у Херсонській області