На Буковині підбито підсумки операції «Мігрант»

На Буковині підбито підсумки операції «Мігрант»

На Буковині підбито підсумки операції «Мігрант»

76 нелегальних мігрантів виявили працівники Управління ДМС у Чернівецькій області у співпраці зі співробітниками ГУ НП, Управління СБУ,  Управління патрульної поліції у Чернівецькій області, Чернівецького прикордонного загону та органів місцевого самоврядування за період проведення операції «Мігрант», що тривав протягом березня-травня поточного року. Представники різних служб спільно патрулювали траси та перевіряли місця ймовірного перебування неврегульованих мігрантів – будівельні майданчики, ринки, авто- та залізничні вокзали, приватні адреси и та гуртожитки тощо.

За результатами проведених перевірок щодо 55 осіб прийнято рішення про примусове повернення до країн походження, 5-х іноземців примусово видворено з країни, 28-мом заборонено в’їзд на територію України, 3-х іноземців тимчасово поміщено до ПТПІ.

Серед порушників – переважно громадяни Молдови, РФ, Азербайджану, Білорусії та Грузії, а також – Узбекистану, Казахстану, Киргизії, Вірменії, Ізраїлю, Туреччини, Італії, США, Єгипту, Боснії і Герцеговіни.

Загалом виявлено 207 фактів порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Зокрема до адміністративної відповідальності притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 154 особи;
  • за ст. 204 КУпАП  – 5 осіб;
  • за ст. 205 КУпАП  – 34 особи;
  • за ст. 206 КУпАП) – 14 осіб;

Також задоволено подання ГУ НП в Чернівецькій області щодо скорочення 33-м особам терміну перебування на території України, примусового повернення 46-ти іноземців до країн походження та заборони в’їзду в Україну 21-му іноземцю та ОБГ.

Управління ДМС у Чернівецькій області